A Virágfürdő Kaposvár élmény- wellness- és gyógyfürdő 25 m hosszúságú fedett úszómedencéjébe telepítettünk Neptun Filter Blue Matrix vízmélység csökkentő platformot. A 800 m³ térfogatú medence ezzel a kiegészítővel 2000 óvodás, valamint kisiskolás korú gyermek úszás oktatását segíti. A korosztály biztonságos tanulásához 90 cm vízmélység szükséges, illetve a sekélyebb víz a gyermekeken túl a nyugdíjas csoportok számára is kedvező.

Ezért az egyik medence sávba vízmélység csökkentő platformot telepítettünk. A medencevíz leeresztéssel járó leállások idején különösen gyorsan és hatékonyan telepíthető a platform.

A kaposvári telepítést bemutató cikkünkből az is kiderül, hogy

Egy medence sávba telepített Neptun Filter Blue Matrix vízmélység csökkentő platform

Mi az a vízmélység csökkentő platform?

A Blue Matrix vízmélység csökkentő platform egy medence aljára süllyesztett sétáló felületű állvány. A platform

  • kiegyenlíti a medence aljának egyenetlenségeit és rézsűit, valamint
  • leválasztást biztosít a tanuló és úszó sávok között,

ezáltal biztonságos vízmélységet és körülményt teremtve az úszásoktatáshoz, illetve aquafitness órákhoz.

A platform nem csupán az úszást tanulók, de az úszók számára is biztonságos, ugyanis a műanyag elemek végét gumi záróelemek védik. Ezen túl a platform korláttal, illetve aláúszás gátlóval is felszerelhető, elkerülve a leesésből vagy az úszók túlzott bátorságából eredő baleseteket.

Gumi záróelemmel védett végek

Hogyan történik a Blue Matrix vízmélység csökkentő platform telepítése?

A vízmélység csökkentő platform tervezése minden esetben konzultációval, illetve a medence adatainak helyszíni vagy tervrajzok alapján történő felmérésével kezdődik. Ezt követően szakembereink elkészítik a medencére szabott tervet, figyelembe véve annak kialakítását, a lépcsőket és a pihenő peremet egyaránt.

A helyszíni összeszerelés leeresztett, vagy akár feltöltött medencében is lehetséges. Az előzetesen elkészített terveknek köszönhetően a precízen illeszkedő egységekből összeszerelt platform méretpontos kitöltést biztosít.

Miért érdemes Blue Matrix vízmélység csökkentő platformot telepíteni?

A Blue Matrix vízmélység csökkentő platform biztonságos körülményt teremt úszásoktatáshoz, aquafitness órákhoz, valamint nyugdíjas csoportoknak egyaránt. A platform lehetővé teszi a medence vízmélységének csökkentését anélkül, hogy a medence teljes átalakítására vagy új medence építésére lenne szükség.

Korláttal és aláúszás gátlóval felszerelt Blue Matrix vízmélység csökkentő platform

Medencére szabott megoldás

A vízmélység csökkentő platformok minden esetben medencére szabva készülnek, igazodva a medence tulajdonságaihoz, illetve a megrendelő igényeihez. A személyes konzultáció során felvett adatok alapján CAD tervet készítünk, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb kialakítást.

Lehetőség van platform szigetek, egy vagy több sávszélességet, illetve teljes medencét fedő platform kialakítására és telepítésére.

Egyedi kialakítás

A fotókon látható Neptun Filter Blue Matrix vízmélység csökkentő platform önálló, legfeljebb 1,5 x 2,5 m-es egységekből lett összeállítva, ezáltal pontos illeszkedést értünk el.

Az egységek felszerelhetők biztonságot fokozó kiegészítőkkel:

  • korláttal,
  • aláúszás gátlóval,
  • valamint lépcsővel.

Az platform típusok résméret szerint is egyedileg választhatók, 0 mm, 8 mm (FINA szabályozás szerint) és 25 mm-nél nagyobb résméretű változatban.

Egyedi kialakítású egységekből összeillesztett vízmélység csökkentő platform

Kiemelkedő strapabíróság

A Blue Matrix vízmélység csökkentő platform kimagasló minőségű műanyagból készül, ezáltal tartós és megbízható megoldás. A platform teherbírása a képeken szereplő platform esetében 700 kg / szegmens..

A könnyen tisztítható és sterilizálható speciális műanyag ellenáll

  • uszodai vegyszereknek,
  • baktériumoknak és
  • savnak egyaránt.

Költséghatékony megoldás

A vízmélyég csökkentő platform telepítésével elkerülhető az új medence építése vagy egy meglévő medence teljes átalakítása. Gyors és költséghatékony megoldásként szolgál megváltozott igények kielégítésére, valamint új vendégkör befogadására egyaránt.

Medence aljára süllyesztett vízmélység csökkentő platform

Uszodai kiegészítő termékek a Neptun Filter-től

Fontos számunkra, hogy az uszodai élményt minél komfortosabbá tegyük, ezért uszodai kiegészítő termékek széles választékát kínáljuk. Termékkínálatunkban moduláris és tartós fürdő- és uszodabútorok, uszodaszőnyegek, bútorelemek találhatók melyek biztonságos és tartós megoldást nyújtanak.