Sport úszás, fürdőzés során mindenki értékeli a kristálytiszta vizet, amelyben úszhat vagy pihenhet, de azok számára, akik uszodákat, gyógyfürdőket és strandokat üzemeltetnek, az üzemeltetés hatékonysága is kulcsfontosságú.

A Neptun Filter regeneratív médiás Defender® Perlit Szűrő egyike az uszodák gépházban megtalálható nélkülözhetetlen berendezésnek, mert egyszerre segíti a fürdőzők vizének tisztántartását és az üzemeltetők költségeinek csökkentését.

Korábban részletesen bemutattuk a Defender® perlit szűrő technológiáját és a benne rejlő elképesztő innovációt. Ezúttal 5 olyan tényt hoztunk, amit még biztosan nem tudott róla.

A Defender® perlit szűrő legfontosabb előnyei

A Defender® szűrő egy perlit töltetű szűrő, amelyet elsősorban uszoda- és fürdőmedencék vizének tisztítására fejlesztettek ki. A perlittel való szűrés az uszodatechnikában hagyományos homokszűréshez képest nagyobb tisztaságú, akár 1 mikronos szűrést tud biztosítani, így felülmúlhatatlanul tiszta vizet biztosít.

Ami igazán egyedivé teszi az üzemeltetők számára, az a működési hatékonysága és az általa elérhető jelentős megtakarítások: akár 90% vizet, 50% energiát, valamint 30% vegyi anyagot és fűtőgázt takaríthat meg a Defender® perlit szűrőkkel.

A Neptun Filter regeneratív médiás Defender® perlit szűrő

Íme az öt, kevésbé ismert tény a Defender® perlit szűrőkről

1. A perlit szűrőtechnológia már közel 20 éve piacon van

Napjainkig világszerte több mint 2.200 Defender® szűrőt telepítettek, amelyek a legkülönbözőbb helyeken, gyógy- és élményfürdőkben, vagy akár aquaparkokban is gondoskodnak a medencevíz tisztításáról.

2. A Defender® perlit szűrők elérték a Föld legtávolabbi szegleteit is!

A technológiát már több mint 50 országban telepítették, az Egyesült Államoktól az Egyesült Arab Emírségekig. A Jeges-tenger egyik szigetcsoportján, a világ egyik legészakibb lakott területén is megtalálható Defender® szűrő. Ezen a helyen a természeti adottságok miatt a fenntarthatóság és a környezet megőrzése volt elsődleges prioritású, így az üzemeltetéshez a Defender® szűrőt választották.

3. A perlittel történő szűrés előnyei a fagypont alatti hőmérsékletű vízben is érvényesülnek

Ma világszerte alkalmaznak Defender® szűrőket a jég- és hó termeléshez, hogy a víz megfelelő minőségű, kristálytiszta maradjon. A szűrők megtalálhatóak fedett síközpontok és a nagyméretű fedett jég- és hóparkok gépházaiban is.

4. Nem csak az embereknek van szükségük a Defender® szűrők által biztosított kiváló vízminőségére

A Defender® szűrők világszerte számos állatfaj vizének tisztántartását is segítik. A technológiát állatkertekben és akváriumokban is használják, kisebb létesítményektől kezdve a bolygó legnépszerűbb turisztikai látványosságaiig.

5. A Defender® Perlit Szűrőt a Neptune Benson gyártja

Az első Defender® piacra dobása óta eltelt majdnem két évtized, és a szűrőn, illetve a technológia továbbfejlesztésén egy megbízható, elkötelezett, belső gyártói és összeszerelői csapat dolgozik.

Ha többet szeretne megtudni a Defender®-ről és arról, hogyan segíthet az Ön uszodájának vagy élményfürdőjének üzemeltetési megtakarításokat elérni, a termékoldalon és korábbi cikkeinkben további információkat talál.