A HEXAGONE egy prémium minőségű medencetisztító robotokat gyártó francia cég. Kínálatukat a professzionális használatra tervezett SPOT sorozattal bővítették, amely kialakításának köszönhetően akár 25 méteres medencék tisztítására is alkalmas.

A SPOT robotok fejlett navigációs rendszerrel, könnyen mozgatható szerkezettel és két erősített szűrőzsákkal rendelkeznek.

A HEXAGONE széles termékkínálatának köszönhetően a bonyolult formájú medencék tisztítására is kínál megoldást:

  • A HEXAGONE QUICK VAC sorozat kézi mozgatású porszívókból áll, melyek szökőkutak, ülőmedencék, valamint lábmosók takarításához alkalmasak. Baby Pool változata már 15 cm-től alkalmas.
  • A HEXAGONE SPOT sorozat könnyen kezelhető, kompakt, egyszerűbb kivitelű modelljeit professzionális felhasználásra tervezték. Kábeles és úszó akkumulátoros verzióban is elérhető, alapkivitelében tud falra mászni.
  • A HEXAGONE PEPS sorozat professzionális, könnyen irányítható modelljei már konfigurálhatók. Kiválóan tisztítanak szokatlan formájú medencéket is, gyorsan forgó keféje szépen tisztítja a fugát is. 40 cm medence mélységtől akár 25 m-es sport medencéig, akkumulátoros változata sodrófolyosós és szigetes medence formákhoz is alkalmas.
  • A HEXAGONE CHRONO sorozat termékei kiemelkedően erős szivattyúval rendelkeznek, ezért az extrém szennyterhelésű és ferde fenekű medencék tisztításához ajánlott. Sebességben az elérhető leggyorsabb, ipari teljesítményű robotok.

Cikkünk további részében részletes betekintést adunk a SPOT sorozat jellemzőiről, használatáról és egyéb hasznos információkról.

Ergonómia

A HEXAGONE SPOT sorozat modelljei fekete karbonszálas burkolattal rendelkeznek, ezáltal nem csupán könnyebbek, de hatékonyabban ellenállnak a korróziónak. A felépítésnek és a mozgatható markolatnak köszönhetően a mindössze 9 kg tömegű robotok könnyedén be- és kiemelhetők a medencéből. A robotokhoz 30 méter hosszú úszó elektromos kábel tartozik. Sodró folyosók tisztításához az úszó akkumulátoros kivitelt ajánljuk, amellyel az esetleges kábel elakadás elkerülhető. További előnyt jelent a robot szállításának megkönnyítésére szolgáló kocsi, mely része az alapfelszereltségnek.

A HEXAGONE SPOT medencetisztító robot úszó akkumulátoros verzióban is elérhetőA HEXAGONE SPOT medencetisztító robot úszó akkumulátoros verzióban is elérhető

HEXAGONE SPOT műszaki adatai

Tulajdonság SPOT PRO 100 kábeles kivitel SPOT PRO 150 XD akkumulátoros kivitel
Működési mód Padló, fal, csatorna Padló, fal, csatorna
Medenceméret 25 méterig 20 méterig
Tisztítási sebesség 10-15 m/perc 10-15 m/perc
Szivattyú teljesítmény 27 m3/h 27 m3/h
Szennyfogó kapacitás 3,1 kg 3,1 kg
Távvezérlés/ Szállítókocsi mindkettő mindkettő
Robot szélessége 40 cm 40 cm
Súly szárazföldön / vízben 9 kg / 2 kg 9 kg / 2 kg (akkumulátor nélkül)
Áramforrás 110v - 240v / 24 vdc 12 Volts 3h (autonóm) / 6h (töltés)

Okos navigáció integrált giroszkóppal

A SPOT modellek az uszodatechnikában kiemelkedően fejlettnek számító, Aqua Positioning Technology (ATP) navigációs rendszerrel vannak felszerelve. A rendszer giroszkóp, iránytű és két infravörös érzékelővel határozza meg a robot pályáját, illetve a medence tisztításához szükséges útvonalat.

A fejlett algoritmusnak köszönhetően a SPOT medencetisztító robotok mindig képesek saját pozíciójuk meghatározására. Medencetípustól függetlenül minden formán felmásznak, közben az egyenletes haladás érdekében programjukat folyamatosan optimalizálják. A rendszer alapos és óvatos tisztítást végez a medencék padlóján, falán és vízvonalán egyaránt.

Hol találkozhat HEXAGONE robotokkal?

Többek között Szegeden a Tiszavirág sportuszodában, ahol 2 db Chrono medencetisztító is található.

Mechanika

A HEXAGONE SPOT robotok két hernyótalppal és négy hajtószíjjal rendelkeznek, amelyek elhasználódás esetén könnyen cserélhetők. A SPOT modelleket két, rendkívül hosszú élettartammal bíró bolygókerekes hajtóműves motor működteti, melyek cseréje egy esetleges meghibásodás esetén moduláris felépítésének köszönhetően gyorsan elvégezhető. A motort hosszú működési ciklusokat biztosító hűtőrendszerrel szerelték fel, így a robotok képesek akár egész napon át tartó, folyamatos működésre.

A Hexagone medencetisztító robotok hosszabb élettartamáról és minimális szervizigényéről itt bővebben olvashat.

Szűrés

A SPOT leginkább szűrési teljesítményében emelkedik ki kategóriájában. PVA (csempe, mozaik vagy fólia tisztításához) vagy PVC (festett medencékhez) anyagból készült takarítófejek gyűjtik be a útjukba kerülő szennyeződést és továbbítják a szűrőzsákba.

A szűrő eltömődésének elkerülése érdekében a medencetisztító robot két különálló szűrőzsákkal rendelkezik:

  • egy részecskeszűrővel és
  • egy nagyobb méretű törmelékszűrővel,

ezzel biztosítva az optimális tisztítást.

A robot felszereltségéhez tartozik továbbá 2 puha sörtéjű kefe, melyek a falazat tisztítására és az algák felaprózására szolgálnak.

Elektronika

A HEXAGONE SPOT robotok IP44-es vízálló burkolattal rendelkeznek, így az elektronika teljesen védve van a vízzel szemben. A tökéletes tömítettség érdekében a vezérlő panelen indukciós gombok találhatók, melyek a korai kopás elkerülését is biztosítják.

Egy 30 méteres hatósugarú rádió- távirányító lehetővé teszi a robot automatikus vagy késleltetett indítását.

A modell megoldást kínál az átlagosnál gyorsabb működésre is, turbo express tisztítási fokozatának segítségével. Továbbá képes 360 fokos fordulat megtételére a maradéktalan tisztítás érdekében. Felszereltségéhez tartozik egy 220V/24V automatikus kapcsolóüzemű tápegység, melyet egy feszültségingadozás elleni biztosítékkal is felszereltek.

Garancia és szerviz

A HEXAGONE robotok négy fő részből épülnek fel, melyek gyorsan és egymástól függetlenül cserélhetőek, így a robotok szervizelése során elkerülhető a teljes szétszerelés.
A gyártó 2 év garanciát vállal, mely alól kivételt csupán a kopóalkatrészek képeznek.

A HEXAGONE medencetisztító robotok kizárólagos hazai forgalmazója a Neptun Filter Kft. Meghibásodás esetén szakszerelő munkatársunk a helyszínen akár két óra alatt képes cserélni a problémás alkatrészt. Az általunk forgalmazott medencetisztító robotokhoz teljeskörű szerviz támogatást biztosítunk és a szükséges alkatrészeket is raktáron tartjuk. A karbantartások gyors elvégzése és az esetleges meghibásodások gyors elhárításának köszönhetően folyamatos üzem és állandóan tiszta medencék érhetők el.