Uszodabútort többnyire legalább 10-15 évre választunk, ezért fontos, hogy ezalatt az idő alatt valóban megbízhatóan szolgálja ki a felhasználási célt. A tartósság mellett hazánkban rengeteg a termálvizes fürdő, a szaunaparkok, azaz a meleg közeg, amely szintén megnehezíti a választást.

A Neptun Filternél azt a cél tűztük ki magunk elé, hogy megtaláljuk azt az uszodabútort, amely a magyar igényeknek leginkább megfelel: egy olyan tartós és költséghatékony megoldást, amely könnyen testreszabható és különböző alkatrészeket, elemeket gyorsan tudunk biztosítani hozzá.

Ezt a Vendiplas bútorokban találtuk meg, erről számolunk be a továbbiakban.

VENDIPLAS, a tartós uszodai bútorok gyártója

A VENDIPLAS több mint 20 éve tervez és gyárt műanyag bútorokat, mely idő alatt a legtartósabb megoldást fejlesztette ki a piacon. A gyár Litvániában található, onnan szolgálják ki egész Európát. Letisztult egyszerűségű bútoraikba rengeteg tervezői munkát és átgondolt megoldásokat sűrítettek bele. Minden alkatrész mögött kiemelkedő mérnöki tudás húzódik meg annak érdekében, hogy a legapróbb részlet is a tartósságot szolgálja.

A gyártó termékpalettájából forgalmazunk padokat, akasztós padokat, polcokat, tárolókat, szekrényeket, dobogókat, vízmélység csökkentő platformokat és gyermekbútorokat is.

PVC-ből készült VENDIPLAS pad és tárolóPVC-ből készült VENDIPLAS pad és tároló

Az uszodabútor alapanyagának kiválasztása kulcs

A gyakorlatban többféle anyagból készült uszodabútorral találkozhatunk, ilyen a fa, az acél és a műanyag.

  • A fa (és esetleg fém kombináció) hosszútávon azért nem szerencsés, mert a fa már néhány hónap után is begombásodhat a nedves és meleg uszodai közegben.
  • A saválló acél ugyan egy kifejezetten időtálló megoldás, ugyanakkor rendkívül költséges más alternatívákhoz képest és a komfortérzet alacsonyabb – például egy pad esetében – mint egy melegebb alapanyag esetében.

Természetesen a műanyag fajtáját is körültekintően kell kiválasztani.

  • A polietilén a melegben ellágyul és deformálódik, így szintén nem ideális az uszodai környezetben.
  • A PVC tartós és időtálló megoldás, hosszú távon is megőrzi alakját, biztosítja a termék hőállóságát -40°C és +80°C között.

Mivel egy frissen vásárolt pad esetében nem szeretnénk rövid időn belül azt tapasztalni, hogy hő és terhelés hatására behorpad, esetleg még meg is fakul, ezért érdemes kiváló alapanyagból készült uszodabútort választani. Fontos szempont továbbá, hogy a PVC tisztítható gőzzel anélkül, hogy gombásodás indulna be.

A Vendiplas a hosszú évek alatt kitapasztalta, hogy a legtartósabb alapanyag kétségkívül a PVC, amelyet Nagy-Britanniából szereznek be a litván gyárba.

VENDIPLAS padok a Csillaghegyi StrandfürdőbenVENDIPLAS padok a Csillaghegyi Strandfürdőben

Az illesztés szerepe a tartósságban

A megfelelő minőségű alapanyagok összeillesztésén is sok múlik. A hegesztés egy ugyan gyakran alkalmazott módszer az elemek összeillesztésére, azonban hosszútávon csökkenti a tartósságot. A PVC bútorok rendszeres használat mellett a hegesztés mentén a folyamatos mozgás hatására eltörhetnek.

A VENDIPLAS az illesztésre egy saját toldó rendszert fejlesztett ki. Mivel minden erőhatás az egyes elemek összeszorulását segítik, statikailag egy nagyon stabil rendszer jön létre. Az elemek terhelés hatására tudnak mozogni, a terhelésből származó mozgás ugyanakkor nem teszi tönkre a bútort, így terhelhetősége és tartóssága is kiváló marad.

Egy megrendelőnk számára olyan tárolót szállítottunk, ami 400 kg kettlebell tárolására alkalmas.

A toldó rendszeren alapuló illesztésnek köszönhetően a VENDIPLAS uszodai bútorok rengetegféle vevői igényt ki tudnak szolgálni a hegesztett bútorokhoz képest.

VENDIPLAS dobogóVENDIPLAS dobogó

Testreszabható kivitel

Gyakran előfordul, hogy az adott létesítménybe nem optimális a gyártó által megadott standard méret. Ebben az esetben hasznos segítség lehet, ha az általunk kiválasztott bútor egyedi méretben is rendelhető.

A VENDIPLAS bútorok mérete modularitásuknak köszönhetően könnyen testreszabható, egyedi méretek is rendelhetők a gyártótól.

A kiválasztott bútorok az alábbi szempontok szerint szabhatók testre:

  • standard termékek rendelhetők egyedi méretekben;
  • 6 élénk, izgalmas szín közül válogathatunk;
  • rajz alapján egyedi igények szerint alakíthatók;
  • a bútorokra fékezhető kerekek, rozsdamentes acél rögzítőlemez vagy állítható láb szerelhető;
  • az ajtós / tetővel ellátott termékek lakattal zárható változatban is rendelhetők.

Platform medencefenékkel párhuzamos süllyedésselPlatform medencefenékkel párhuzamos süllyedéssel

Tanmedence alternatívája: vízmélység csökkentő platformok

A VENDIPLAS bútorcsalád leginnovatívabb tagja a vízmélység csökkentő platform, ami akkor lehet kiváló alternatíva, ha az uszodában csak néhány sávot szeretnénk úszásoktatási célokra használni.

A vízmélység csökkentő platformok teljesen egyedi méretben, egyedi paraméterek alapján készülnek. Bármikor a medence leengedése nélkül szétszerelhetők és amortizáció nélkül tárolhatók egy későbbi használatig, így ha már nincs a csökkentett vízmélységre szükség, gyorsan visszanyerhetjük uszodánk összes sávját.

Legnépszerűbb Vendiplas uszodai bútorok

A Vendiplas bútorok egyaránt alkalmazhatók medencetérben, öltözőben, vagy akár a pihenő terekben is. A teljesség igénye nélkül nézzük melyik térfunkcióhoz mely Vendiplas bútorok illenek a leginkább.

Medencetérbe való bútorok

Vendiplas EMIL műanyag padok medencetérbeVendiplas EMIL műanyag padok medencetérbe

A Vendiplas EMIL padok tökéletes választás a medencetérbe, a lehetőségeinkhez pedig kiválóan testreszabható. A standard kínálat 49 cm ülőmagassággal elérhető 35 cm és 45 cm ülőlapi szélességgel, illetve 90-300 cm hosszban. 75 cm ülőlapi szélességgel elérhető dupla kivitelben is, 150 vagy 200 cm hosszban.

A Vendiplas EMIL padok pad alatti tárolóval is rendelhetők a jobb helykihasználás végett 100, 150 és 200 cm hosszú ülőfelülettel.

Vendiplas VILI görgős tároló uszodai felszerelések tárolásáraVendiplas VILI görgős tároló uszodai felszerelések tárolására

A Vendiplas VILI görgős tároló ideális uszodai felszerelések, labdák, súlyzók, bóják tárolására. A vízszintes rácsozású tároló különböző kivitelekben tetővel és tető nélkül is elérhető. A medencetérben való mozgatás a görgők segítségével könnyen megvalósítható, akkor sem jelent gondot, ha a tároló nehéz rakománnyal van tele.

Vendiplas EDVIN kombi gurulós polc uszodatérbeVendiplas EDVIN kombi gurulós polc uszodatérbe

A Vendiplas EDVIN gurulós polc kombinált tárolásra alkalmas. A 3 polcos tárolón labdákat és rekeszeket is tárolhatunk, illetve a felső polcelemre akasztók is kerülhetnek, amelyekre akasztható uszodai felszerelések kerülhetnek. A Vendiplas EDVIN kombi z model alsó részén egy zárható polc található.

Öltözői bútorok

Vendiplas EMIL pad zárható szekrénnyel

Az Vendiplas EMIL padok zárható öltözőszekrényekkel is rendelhetők minden esetben egyedi ajánlat alapján. A pad az öltözőszekrénnyel összeszerelve rendkívül praktikus megoldást nyújt.

Vendiplas ERNEST akasztós pad fürdők, uszodák öltözőjébeVendiplas ERNEST akasztós pad fürdők, uszodák öltözőjébe

A Vendiplas ERNEST akasztós padok szimpla és dupla ülőfelülettel, felnőtt és junior magasságban is elérhetők. Míg az alsó polc kiválóan alkalmas cipők, papucsok és táskák elhelyezésére, a felső akasztókon kabátokat, törölközőket és ruhákat tárolhatunk.

Pihenőtérben

Vendiplas HENK akasztók uszoda- és pihenőtérbeVendiplas HENK akasztók uszoda- és pihenőtérbe

A Vendiplas HENK akasztók, fogasok megjelenése az uszodai bútorcsalád többi elemével tökéletes összhangban van. Hatféle szín és 3 standard méret közül választhatunk, de igény szerint egyedi méretben is elérhető. Az akasztó kampói utánrendelhetők.

Tárolóhelyiségben

Vendiplas MILDA gurulósszekrény uszodatérbeVendiplas MILDA gurulósszekrény uszodatérbe

A Vendiplas MILDA gurulósszekrény család igazán sokoldalúan alkalmazható. Ideális megoldást kínál uszodai felszerelések biztonságos, zárt tárolására. A szekrények belső polcai kivehetők, áthelyezhetők, így a tárolási helyek igény szerint variálhatók. Lakattal zárható kivitelben is, M, L, XL és MEGA méretben, felső tárolóval vagy felső tároló nélkül is rendelhető.

A Vendiplas VELTA polc kifejezetten stabil, tárolóhelyiségekbe alkalmas polcA Vendiplas VELTA polc kifejezetten stabil, tárolóhelyiségekbe alkalmas polc

A Vendiplas kerék nélküli VELTA polc tisztítószerek, felszerelések, törölközők tárolására ideális raktár és tárolóhelyiségek berendezésére. A standard méreteken kívül egyedi méretek alapján is rendelhető.