Ivóvíz fertőtlenítés

Intézményi vízkezelés

Ivóvíz fertőtlenítés

A Legionella mentesítés kulcs az ivóvíz-fertőtlenítésben

A mindenütt jelenlévő vízi baktérium szinte minden melegvíz rendszerben megtalálható, mivel széles tartományban 25°C és 45°C között érzi jól magát, legyen szó háztartási, ipari vagy közületi rendszerről. A legionella okozta fertőzési kockázatra ma már külön jogszabály is kitér, mely szerint az előírások betartásáért az üzemeltető, annak hiányában pedig a tulajdonos felel.

Milyen kockázatokkal jár a legionella fertőzés?

A legionellát többnyire a porlasztott fertőzött vízcseppekkel lélegezzük be, a léghólyagocskákhoz eljutva atípusos tüdőgyulladást okoz. Az 50 év feletti felnőttekre, dohányosokra, gyengült immunrendszerrel rendelkezőkre vagy krónikus betegséggel rendelkezőkre jelent magas kockázatot.

Hogyan zajlik a megelőzés?

Elsősorban a pangó vizek minimalizálása a cél, ha ez nem megoldható, akkor a tartósan nedves felületek fertőtlenítését kell megoldani. A Neptun Filter Kft. a rendszerek folyamatos vagy rendszeres fertőtlenítését ajánlja mennyiségarányos adagoló-berendezéssel.

Elérhető termékek

NEPTUN statikus keverők

A fertőtlenítőszer homogén elosztása mennyiségarányos vegyszeradagolóval a vízóra után ml pontosságban. A berendezés anyaga: 1.4301 (304) rozsdamentes acélból.

NAVIDOS fertőtlenítőszer adagolók

Fertőtlenítőszer adagoló perisztaltikus szivattyúval, ivóvíz kezelésére és ipari vegyszerek mennyiségarányos adagolására.

A teljes rendszer fertőtlenítése holtterek nélkül.

Legionella mentesítés

A jól homogenizált vegyszeradagolás, kisebb terhelést jelent a csöveknek és a szerelvényeknek, mint a hősokk.

Csövek, szerelvények óvása

Mennyiségarányos fertőtlenítőszer adagolás NAVIDOS berendezéssel

A NAVIDOS vegyszeradagoló a mennyiségarányos vízóra jele alapján perisztaltikus szivattyúval adagolja a vízhez a fertőtlenítőszert. A vegyszer beadagolását a vízóra után egy vegyszeradagoló injektoron keresztül biztosítja. A vegyszeradagolás mennyiségarányosan, cső átmérőtől függően, 1-10-100 l áthaladó vízmennyiséghez század ml pontosan történik. A vegyszer eloszlása így a teljes csőszakaszban teljesen homogén lesz, ezáltal elkerülhető, hogy a csőben egymástól elkülönülő vegyszeradagok jöjjenek létre.

Fertőtlenítőszerek, vízkezelő szerek tökéletes, homogén bekeverése statikus keverővel

A NEPTUN statikus keverő több szempontból is gondoskodik a tökéletes bekeverésről. Azonnali kontakt időt biztosít, ami kiemelten fontos a vízelosztó rendszerek belső kezelésekor, ha relatíve közeli fogyasztók vannak. A berendezéssel minden elemi térfogatrész csírátlanításra kerül, semelyik pont nem esik holttérbe. Nem alakulhatnak ki hosszan elnyúló tömény foltok, illetve a csöveket, szerelvényeket és szivattyúkat is óvja az erőteljesen korrozív vegyszerkoncentrációktól. Segítségével mintavételnél a fertőtlenítőszer-koncentrációban nem tapasztalható ingadozás.

A berendezést a NAVIDOS-STENNER vegyszeradagoló után a csőbe építjük be, elágazás előtti vegyszeradagolásnál kötelező.

 NEPTUN statikus keverő méretek csatlakozás BM coll menet Karimás csatlakozás DN (L) beépítési hossz {mm}
Neptun Statikus keverő DN15 BM 1/2"   100
Neptun Statikus keverő DN20 BM 3/4"   120
Neptun Statikus keverő DN25 BM 1" DN25 160
Neptun Statikus keverő DN32 BM 5/4" DN32 200
Neptun Statikus keverő DN40 BM 6/4" DN40 240
Neptun Statikus keverő DN50   DN50 300
Neptun Statikus keverő DN65   DN65 350
Neptun Statikus keverő DN80   DN80 420
Neptun Statikus keverő DN100   DN100 550

Letölthető dokumentumok

NAVIDOS vegyszeradagoló rendszer termékismertető

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó referenciák

Navidos mennyiségarányos vegyszeradagoló

Kapcsolat

Akár konkrét árajánlatra, szervizre, alkatrészre vagy tanácsadásra van szüksége, szakmailag felkészült csapatunk várja érdeklődését.

Iratkozzon fel
szakmai hírlevelünkre!

Értesüljön újdonságainkról! Csatlakozzon uszodai és közületi medence gépészeti szakmai közösségünkhöz a hírlevelünkre történő feliratkozással!