Szolgáltatásaink

Helyezze medencéjét szakértői kezekbe teljes életciklusa során!

Tervezés, szaktanácsadás

Gazdaságos üzemeltetésre tervezve

Az uszodagépészet tervezése során a teljes folyamatot koordináljuk, a terveket átvizsgáljuk az üzemeltetési szempontok, azaz ügyfeleink érdekei szerint. Üzemeltetési tapasztalataink segítségével tudjuk a terveket már a tervezési szakaszban a későbbi gazdaságos üzemelés irányába befolyásolni – ellentétben a szokásos “olcsó kivitelezés” iránnyal. Az a fő felismerésünk, hogy egy létesítmény a 25-50 év élettartama alatt tíz-tizenötször nagyobb költséget okoz, mint a beruházási költsége. Ezért a fókuszunkat érdemes a beruházási költségek csökkentése helyett az üzemeléssel kapcsolatos költségek csökkentésére helyezni.

Több év zökkenőmentes üzemeltetés után váratlan vízkezelési problémája merül fel? Mi megtaláljuk a probléma okát! Legyen szó a medence vizének opálosodásáról vagy rossz mikrobiológiai eredményekről, minden esetben vissza tudjuk vezetni a tényleges vízgépészeti vagy vízkezelési okokra.

Fő ügyfeleink olyan beruházók, üzemeltetők, akik hasonló szemlélettel rendelkeznek. A tervezés során olyan szempontokat tudunk megjeleníteni és képviselni, amelyek a későbbi üzemeltetés során lesznek fontosak. Ezek lehetnek praktikus megoldások, alacsonyabb víz és energiafelhasználás, kevesebb munkaidő-ráfordítás és a fürdővendég számára magasabb minőség nyújtása. Célunk, hogy ezáltal ügyfeleink medencéi ne csak az előírásoknak feleljenek meg, hanem hosszútávon is gazdaságos legyen a fenntartásuk. A tervezés bármely szakaszába be tudunk kapcsolódni.

Szolgáltatások

Tervezés, szaktanácsadás

Korszerű vízgépészeti és uszodagépészeti rendszerek tervezése a könnyű karbantarthatóság jegyében. Szaktanácsadás uszodai vízkezelési problémákra és az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

Kivitelezés, beépítés

Uszodagépészeti berendezések (mérő-szabályozó automatikák, perisztaltikus adagoló szivattyúk) telepítése, induló beüzemelése, kalibrálása.

Karbantartás, szervíz

Klór mérő-szabályozó automatikák rendszeres kalibrálása, karbantartása, homokszűrő berendezések, hőcserélők, vízforgató rendszerek karbantartása, szervizelése, induló beüzemelése.

Felújítás

Homokszűrők komplett felújítása homokcserével, uszodagépészeti rendszerek, vagy egyes berendezések felújítása gyári alkatrészekkel.

Egyéb szolgáltatások

Legionella kockázatbecslés, üzemeltetési szabályzat elkészítése, vízforgató rendszer paramétereinek elemzése, műszaki irányítás és szervezés.

Tervezés, szaktanácsadás

Gazdaságos üzemeltetésre tervezve

Az uszodagépészet tervezése során a teljes folyamatot koordináljuk, a terveket átvizsgáljuk az üzemeltetési szempontok, azaz ügyfeleink érdekei szerint.

Üzemeltetési tapasztalataink segítségével tudjuk a terveket már a tervezési szakaszban a későbbi gazdaságos üzemelés irányába befolyásolni – ellentétben a szokásos „olcsó kivitelezés” iránnyal.

Az a fő felismerésünk, hogy egy létesítmény a 25-50 év élettartama alatt tíz-tizenötször nagyobb költséget okoz, mint a beruházási költsége. Ezért a fókuszunkat érdemes a beruházási költségek csökkentése helyett az üzemeléssel kapcsolatos költségek csökkentésére helyezni.

Fő ügyfeleink olyan beruházók, üzemeltetők, akik hasonló szemlélettel rendelkeznek.

A tervezés során olyan szempontokat tudunk megjeleníteni és képviselni, amelyek a későbbi üzemeltetés során lesznek fontosak. Ezek lehetnek praktikus megoldások, alacsonyabb víz és  energiafelhasználás, kevesebb munkaidő-ráfordítás és a fürdővendég számára magasabb minőség nyújtása. Célunk, hogy ezáltal ügyfeleink medencéi ne csak az előírásoknak feleljenek meg, hanem hosszútávon is gazdaságos legyen a fenntartásuk.

A tervezés bármely szakaszába be tudunk kapcsolódni.

Vízkezelési problémák felkutatása, megoldása tanácsadással

Több év zökkenőmentes üzemeltetés után váratlan vízkezelési problémája merül fel? Mi megtaláljuk a probléma okát! Legyen szó a medence vizének opálosodásáról vagy rossz mikrobiológiai eredményekről, minden esetben vissza tudjuk vezetni a tényleges vízgépészeti vagy vízkezelési okokra.

Üzemeltetési költségek csökkentése tanácsadással

Felkutatjuk vízminőségi és vízkezelési, vízgépészeti problémájának forrását és előrejelzünk várható eseményeket a fürdővíz és vízforgató rendszermérhető paramétereinek vizsgálatával. A szaktanácsadás során végig kiemelt hangsúlyt fektetünk az üzemeltetési költségek optimalizálására, így megoldásaink mindig a gazdaságos fenntartást támogatják, melyeket komplex, de átlátható számításokkal támasztunk alá. A jól bevált gyakorlatot harmonizáljuk a hatályos jogszabályokkal, szabványokkal és rendeletekkel , ezáltal a vízforgató rendszerek újraméretezése és a vízgépészeti tervek átvizsgálása során jelentős megtakarítást érhetnek el ügyfeleink.

Kivitelezés, beépítés, üzembe helyezés

Az általunk forgalmazott termékeket külföldi üzemeltetők és saját karbantartási és üzemeltetési tapasztalataink alapján választottuk ki. A berendezések kereskedelmi értékesítése mellett kiemelt hangsúlyt fordítunk arra, hogy mi biztosítsuk a szakszerű beüzemelést, a folyamatos alkatrész-utánpótlást és a karbantartási szolgáltatást. A nálunk megvásárolt uszodatechnikai berendezések bármikor megjavíthatók és folyamatos karbantartás mellett hosszú távon üzemben tarthatók. 

A Neptun Filter Defender perlit szűrő berendezéseket telepítjük, és a csőrendszer kiépítését követően üzembe helyezzük. A teljes építési folyamatot kontrolláljuk. Ezáltal az épülő medence beruházási munkálatai hatékonyabban zajlanak le, a berendezések pedig biztosan szakszerűen kerülnek beépítésre.

A GENIUS mérő-szabályozó vegyszeradagoló automatikákat és a Stenner vegyszeradagoló szivattyúkat a vízforgató kör paramétereit figyelembe véve szakszerűen beépítjük és beüzemeljük.

Mennyiségarányos vegyszeradagolási rendszerek kiépítésekor Navidos adagolóberendezésünket a perisztaltikus szivattyúkkal együtt telepítjük és üzemeljük be a felhasználásra kerülő vegyszer és a rendszer által megkívánt paraméterek szerint.

Dinamatic automata vízlágyító berendezéseinket a vízvezeték-rendszerbe történő beépítést követően a helyszínen beüzemeljük a helyi vízkeménység és a megrendelő igényei szerint.

Karbantartás, szervíz

Rendszeres, folyamatos karbantartást végzünk az uszodai analizátorokon, víz alatti porszívó robotokon, Stenner szivattyúkon és meghibásodás esetén szervizeljük a homokszűrő-berendezéseket, hőcserélőket, vízforgató-szivattyúkat, vízszint szabályozókat és egyéb uszodagépészeti berendezéseket.

A szervizelést és a karbantartást gyári alkatrészekkel és gyártói támogatással végezzük. A karbantartásra egy alapos átvizsgálás után minden esetben egyedi árajánlatot adunk.

A szervizelés – az uszodai berendezés jellege alapján – kétféleképpen valósulhat meg:

 1. saját szakműhelyünkben
 2. helyszíni kiszállással.

A mindkét fél számára transzparens számlázást egy munkalappal biztosítjuk, mely tételesen tartalmazza a felhasznált alkatrészeket és az elvégzett feladatokat.

Behozott vagy beküldött berendezések javítása

Az általunk forgalmazott berendezéseket szakszervizünkben javítjuk. Egyes termékek esetében a javítás idejére bérleti díj ellenében cserekészüléket biztosítunk a folyamatos üzem fenntartása érdekében.

Szerződéses ügyfeleink számára elérhető a berendezések téli tárolása is: ősztől tavaszig a berendezéseket leszerelve, fűtött raktárban tároljuk. A medencék tavaszi üzembe helyezése előtt a berendezéseket átvizsgáljuk és az ügyfél jóváhagyását követően javítjuk.

Az alábbi berendezés-típusok javítását, karbantartását vállaljuk:

 • Stenner perisztaltikus vegyszeradagoló szivattyúk karbantartása, szerelése, javítása (nagyjavítás), komplett felújítás (munkacső-, görgősor-, vezetődamil, adagolócső-, injektor stb.) Csereberendezés külön bérleti díj ellenében kérhető.
 • Dinax/Neptun Genius/Basic, Ring elektronika (RPS), Astral-Fluidra , Aqua Techno (RPS), Poolmonitor (Titan), Wallace and Tiernan (Depolox) uszodai analizátorok javítása, műszer és komplett berendezés felújítása, téliesítése. Az elromlott, javításra, felújításra szoruló berendezések, szondák helyett előzetes egyeztetést követően tudunk cserekészüléket biztosítani, külön bérleti díj ellenében.
 • Klórszondák felújítása. A használt elektródák felújítása a szonda élettartamát jelentősen meghosszabbítja, mindezt az új elektróda árához képest 1/3 – ¼-es áron. A felújítás idejére csereszonda bérelhető.
 • Hexagone porszívók karbantartása: a javítást általánosan a helyszínen (a fürdő létesítményben) végezzük, így a legkisebb a javítás miatti időveszteség (üzemszünet) és a robotot a javítást követően azonnal ki lehet próbálni. Szakműhelyben történő javítást kizárólag az ügyfél kérésére végzünk.
 • Fürdőruha-centrifuga javítása, felújítása, gyártói háttér támogatással, a Swimsuit Dryer típusokhoz minden alkatrész elérhető számunkra.

Dinamatic és DLK vízlágyítók karbantartása, javítása, gyantacsere, hosszabb üzemszünet utáni átvizsgálás, felújítás

Helyszíni karbantartás kiszállással

Teljes uszodagépészeti rendszerek felújítását, berendezések beüzemelését, kalibrálását a helyszínen végezzük. Mivel a mérő-szabályozó műszerek a kalibrációt típustól függően 2-3 hónapig tartják meg megbízhatóan, ezért közületi felhasználók számára az üzembiztonság érdekében javasolt a berendezések legkésőbb 3 havonta történő karbantartása, kalibrálása.

(Genius CS-pH esetén ez kb. 4 hónap, a Wallace and Tiernan Depolox műszerénél pedig akár 1 év is lehet).

Helyszíni szerviz szolgáltatásainkhoz tartozik:

 • a Stenner szivattyúk görgősorának és munkacsövének cseréje, 
 • Dinax Genius és Basic mérő-szabályozó automatikák helyszíni javítása, kalibrálása, karbantartása – rendszeres és eseti jelleggel.
 • Navidos vegyszeradagoló berendezések karbantartása,
 • Hexagone porszívók helyszíni karbantartása, javítása
 • Neptun Filter Defender perlit szűrő működésének ellenőrzése, időszakos karbantartása, nyomás távadók kalibrálása
 • a Dinamatic vízlágyító család javítása, gyantacsere (Bármilyen más típusú lágyító szervizelését is el tudjuk látni, ha Clack vagy Fleck vezérlőszeleppel lett szerelve illetve, ha a vezérlőszelep cseréjét kérik.)
 • Vas-mangántalanító berendezések karbantartása.

Felújítás

20 éves szakmai tapasztalattal újítunk fel elavult, elhasználódott vízgépészeti berendezéseket és komplett vízgépészeteket. Olyan vízkezelési problémák okát is sikerrel tárjuk fel, amelyek megoldhatatlannak tűnnek. Komplett uszodai vízgépészetek, homokszűrő tartályok tisztítását és felújítását, homokcsere projektek kivitelezését, acél tartályok felújítását is a legkorszerűbb technológiákkal végezzük. Felújítási munkáink során célunk, hogy ügyfeleink a lehető leghosszabb élettartamig használhassák berendezéseiket, amelyek gazdaságos üzemeltetést biztosítanak.

Az alábbi berendezések felújítását végezzük:

 • homokszűrő berendezések tisztítása és felújítása, homokcsere
 • műanyag tartályok felújítása: a csepegő csonkok újragyártásával és cseréjével,
 • fém/acél tartályok teljes felújítása (külső, belső felületkezelése, festése, felújítása gyári alkatrészekkel és INTERLINE bevonatrendszerrel),  ill. cseréje
 • uszodai hőcserélők felújítása-: bevizsgálás, vízkőmentesítés, újraméretezés, szakszerű, energia-hatékony bekötés,
 • lemezes hőcserélők – ALFA LAVAL gyári támogatással,
 • vízforgató rendszerek PVC csővezetékeinek cseréje, felújítása (o   (ragasztási csepegések javítása, pillangó szelepek, golyóscsapok cseréje, visszacsapó szelepek, nyomásmérő órák, hőmérők, tömítések cseréje a későbbi üzembiztos működés érdekében)
 • hatállású szelep felújítása, cseréje, esetlege kiváltása egyedi szelepezéssel,
 • hőmérséklet szabályozás felújítása
 • uszodai mérő-szabályozó berendezés felújítása, cseréje,
 • vegyszeradagoló szivattyúk felújítása, csövek, injektorok cseréje
 • kiegyenlítő tartály szintszabályozásának felújítása, kialakítása,  (öblítés előtti szintfeltöltés automatizálása,  elhasználódott szenzorok szintjelzők, kiváltása, beállítása)
 • központi vegyszertároló és adagolási rendszer kialakítása (egy vegyszertárolóból (tartályból) jut el a szükséges vegyszer külön-külön minden egyes medencéhez)
 • kötelező laborvizsgálathoz mintavételi helyek kialakítása
 • vastalanító berendezések felújítása: előoxidálószer kiválasztása a vízanalízis alapján, az előoxidáló szer adagolásának pontos beállítása, a termelt vízmennyiség beállítása a berendezés paramétereihez. A vízanalízisben többek között olyan paramétereket keresünk amelyek akadályozzák a hatékony vas mangán mentesítést, ezek kiküszöbölése után a berendezés megfelelően üzemeltethető.

Egyéb szolgáltatások

Legionella kockázatbecslést végzünk medencére vagy létesítményre, illetve javaslatot is teszünk a megoldásra. 

Teljes ivóvízhálózat fertőtlenítését, legionella mentesítését is vállaljuk, melyben jelentős tapasztalattal rendelkezünk intézményi környezetben (pl. kórházak, egészségügyi intézmények, stb.) is.

Cégünk üzemeltetési szabályzat elkészítését is vállalja. Az általunk elkészített szabályzat nagyon részletes, alkalmas arra is, hogy az üzemeltető a dolgozóit ez alapján oktassa és kérje számon.

Meglévő rendszereket saját műszereink segítségével átvizsgálunk és javaslatot teszünk az esetleges javítási, felújítási, átalakítási lehetőségekre. A javaslattételhez a vízforgató kör paramétereit és a medencevíz alapvető kémiai értékeit is figyelembe vesszük.

Kapcsolódó hírek

Milyen gyakran szükséges a homokcsere a közületi medencék homokszűrőjében?

A nem megfelelően karbantartott homokszűrő a szűrés hatékonyságának csökkenéséhez, a vízminőség romlásához, megnövekedett vegyszer- és elektromos áram igényhez vezet, melyek rendszeres karbantartással és bizonyos időszakonkénti homokcserével elkerülhetők. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan optimalizálhatja uszodai és közületi...

Kapcsolat

Akár konkrét árajánlatra, szervizre, alkatrészre vagy tanácsadásra van szüksége, szakmailag felkészült csapatunk várja érdeklődését.

Iratkozzon fel
szakmai hírlevelünkre!

Értesüljön újdonságainkról! Csatlakozzon uszodai és közületi medence gépészeti szakmai közösségünkhöz a hírlevelünkre történő feliratkozással!