Szűrőtöltet

Uszodai gépészeti kiegészítők

Szűrőtöltet

Elérhető termékek

Zöld üveg töltetek

Gyors gravitációs és nyomással működő homokszűrőkbe ajánlott.

Kvarchomok töltetek

Biztonságos és fertőzésmentes szűrés homokszűrőkbe.

Biztonságos és fertőzésmentes szűrés égetett kvarchomokkal

A kvarchomok a legszélesebb körben alkalmazott szűrőanyag, mivel hézagtérfogatában a rajta átáramló víz lebegőanyag-tartalma megakad, ezért nagyon jól alkalmazható szűrésre. Az égetett kvarchomok előnye a mosott kvarchomokhoz képest, hogy az égetés során kiégnek az organikus szennyezők és mikroorganizmusok, ezért teljesen biztonságos és fertőzésmentes szűrőanyag. Az optimális szűréshez a különböző frakciókat (szemcseméreteket) 20-20-60% arányban (a legnagyobbtól a legkisebbig) célszerű elosztani. Az égetett kvarchomok fajsúlya 1,5 kg/liter.

Zöldüveg, a gyors gravitációs homokszűrők számára fejlesztve

A zöldüveg a szűrőhomok kiváló alternatívája, melyet kifejezetten gyors gravitációs és nyomással működő homokszűrők számára fejlesztettek ki. Szilárd anyagokat mikron szint alatt is képes eltávolítani, mivel a felület a vasoxid tartalom miatt állandó negatív töltés alatt van, így a pozitív ionokat, odavonzza a negatív ionokat taszítja. Az újrahasznosított üvegből készülő töltet hatékonyabb szűrést eredményez a homoknál, mivel sima mikrofelülete önsterilizáló és oxidáló tulajdonsággal bír, illetve kopási szilárdsága rendkívül magas. Kevésbé tömbösödik, barázdálódik, mint a homok.

A zöldüveg kevésbé szennyeződik zsírokkal, lipidekkel és biológiai növekményekkel, ezáltal jobb vízminőséget okoz. Továbbá segít csökkenteni a klóros vegyszerek rákkeltő melléktermékét, a triklóraminokat. Az üzemeltető számára legfőbb előnye, hogy a visszamosáshoz a homokszűrőkhöz képest 45-50m/h vízsebesség helyett, 35m/h vízsebességre és ezáltalkevesebb vízre van szükség.

A termék zöld és barna palack üvegből készül, kézi tisztítás után, vákuum alatti őrléssel. A szemcsék mind a három dimenzió irányában közel azonos méretűek így alkalmasak szűrésre. A zsákolt termék por tartalma nagyon alacsony. A rossz minőségű termékek ablaküvegből készülnek színük világos, csak 2 dimenzióban azonos a méretük a szemcséknek, ezért a szemcsék laposak, az UV védő nehézfém bevonat, ami a legtöbb ablaküvegen van, és a felsorolt tényezők alkalmatlanná teszik a fehér ablaküveget a szűrési feladatok ellátására. A fehér üvegnek nincs megfelelő negatív töltése sem.

Hosszabb élettartam könnyű karbantartás mellett

A zöldüveget a homokszűrő visszamosásának gyakoriságával azonos rendszerességgel célszerű tisztítani, karbantartani. Ezt a zöldüveg alapos átöblítésével tehetjük meg. Gondos használat mellett (napi öblítés és a vízegyensúly beállítása) a Zöldüveg töltet élettartama megegyezik a szűrőberendezésével. Elsősorban a nagyon alacsony kopásnak köszönhetően.

Minden típusú szűrő számára kínálunk megfelelő szűrőtöltetet.

Széleskörű kompatibilitás

Szűrőtölteteink alkalmazhatók ivóvízkezelésre, uszodákban, ipari szennyvíz-, és vízkezelésre is.

Megoldás minden felhasználásra

Kapcsolódó hírek

Milyen gyakran szükséges a homokcsere a közületi medencék homokszűrőjében?

A nem megfelelően karbantartott homokszűrő a szűrés hatékonyságának csökkenéséhez, a vízminőség romlásához, megnövekedett vegyszer- és elektromos áram igényhez vezet, melyek rendszeres karbantartással és bizonyos időszakonkénti homokcserével elkerülhetők. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan optimalizálhatja uszodai és közületi...

Kapcsolat

Akár konkrét árajánlatra, szervizre, alkatrészre vagy tanácsadásra van szüksége, szakmailag felkészült csapatunk várja érdeklődését.

Iratkozzon fel
szakmai hírlevelünkre!

Értesüljön újdonságainkról! Csatlakozzon uszodai és közületi medence gépészeti szakmai közösségünkhöz a hírlevelünkre történő feliratkozással!