Referencia

Szegedi Tiszavirág Sportuszoda

Szegedi Tiszavirág Sportuszoda

A legkorszerűbb vízgépészet valósult meg Szegeden Defender perlit szűrőkkel

A szegedi Tiszavirág sportuszodát 2021 februárjában adták át a város első fedett sportuszodájaként. A beruházás elsődleges célja egy olyan uszoda kialakítása volt, amely minden szempontból 21. századi: minimalizált az energia- és vízigénye, miközben a lehető legkevesebb szennyvizet termel. Az alkalmazott technológiák nemcsak korszerűek, de rendkívül környezetbarát üzemeltetést tesznek lehetővé. A kifolyó medencevízből például újrahasznosítják a hőt, a befolyó vizet pedig ultraszűrő berendezésekkel tisztítják mielőtt a vízforgató rendszerbe kerül.

Ebbe a rendszerbe illeszkednek be a Neptun Filter által szállított Defender perlit szűrő berendezések, amely nagyon finom, 0,5 - 1 mikron közötti szűrést biztosít. A regeneratív perlit szűrők technológiája a hagyományos homokszűrőknél egy jóval egyszerűbb technológiára támaszkodnak, amely már a gépháznál nagyon szembetűnő, ugyanis a blokkokban elhelyezett perlit szűrők kevesebb helyet, szerelvényt és csöveket igényelnek. A gépház ezáltal sokkal átláthatóbb.

Beépítésre került szűrők

4 db Defender perlit szűrő

Medencetisztítás

2 db Hexagone CHRONO robottal

Beépített Defender perlit szűrők

A projekt keretében 4 db Defender perlit szűrőt építettünk be:

  • 1 db SP 55-48-2076,
  • 2 db SP 27-48-487, és
  • 1 db SP 33-48-732 szűrőt.

Egyszerűbb karbantartás és tisztább víz Defender perlit szűrőkkel

A Defender perlit szűrők működésébe nagyon ritkán kell csak beavatkozni - rendszeresen csak perlitcsere alkalmával - mivel a szűrést biztosító perlit réteg regenerációja automatikus.

Defender Perlitszűrők egy sportuszodában

A víz tisztasága, minősége nagyon szembetűnő a homokszűrővel szűrt vízhez képest. A perlitszűrő 0,5-1 mikron közötti szűrésre képes.

A Tiszavirág Sportuszoda első próba töltésénél még nem működött teljes kapacitással a víztisztító rendszer, ezért magasabb vastartalmú vízzel engedték fel a medencét. A vas klórral találkozva egy jellegzetes zöld színt vesz fel, amitől az uszoda vize úgy néz ki, mintha algás lenne. A Defender perlit szűrő 24 óra alatt kitisztította a vizet, ami után a perlitet egyszerűen le lehetett cserélni. Homokszűrőből kitisztítani a vasat sokkal problémásabb lett volna.

Ismerje meg a Defender szűrési technológiáját részletesebben cikkünkből!

Hexagone medencetisztító robotok

Szegeden a medencék tisztítását Hexagone medencetisztító robotok látják el, melyeket szintén mi szállítottunk. Az úszó és bemelegítő medencét egy Hexagone Chrono XL tisztítja, melynek 40 méteres kábele biztosítja, hogy a távoli sarkokba is elér. Míg a tanmedencét és egy másik kisebb medencét egy Hexagone Chrono M porszívóz.

Kapcsolódó termékek

Hexagone medencetisztító robotok

Defender® perlit szűrők

Szűrőtöltet

Kapcsolat

Akár konkrét árajánlatra, szervizre, alkatrészre vagy tanácsadásra van szüksége, szakmailag felkészült csapatunk várja érdeklődését.

Iratkozzon fel
szakmai hírlevelünkre!

Értesüljön újdonságainkról! Csatlakozzon uszodai és közületi medence gépészeti szakmai közösségünkhöz a hírlevelünkre történő feliratkozással!