Referencia

Virágfürdő Kaposvár

Blue matrix vízmélység csökkentő platform segíti az úszásoktatást Kaposváron

A Virágfürdő Kaposvár élmény- wellness- és gyógyfürdő számos különböző medencével várja a fürdőzőket és az úszókat, azonban kínálatukat gyermekek úszásoktatásával is szerették volna bővíteni. Egy új medence építésénél költséghatékonyabb és gyorsabb megoldás mellett döntöttek: a 25 m hosszúságú fedett medence egyik sávjában Blue Matrix vízmélység csökkentő platform telepítését rendelték meg a Neptun Filter csapatától. Ezzel a kiegészítéssel az úszómedence 2000 óvodás és kisiskolás korú gyermek számára tud biztonságos úszásoktatási helyszínt nyújtani.

A Blue Matrix vízmélység csökkentő platformok minden esetben a helyszínre szabva készülnek, igazodva a medence tulajdonságaihoz és a megrendelő igényeihez egyaránt. Lehetőség van platform szigetek, egy vagy több sávszélességet lefedő sávok, valamint a teljes medencét kitöltő platform kialakítására és telepítésére. A vízmélység csökkentő platform kimagasló minőségű műanyagból készül, amely ellenáll a vegyszereknek, ezáltal tartós és megbízható megoldást biztosít.

A medence vízmélységének csökkentése átépítés nélkül

Költséghatékony megoldás

Nagy teherbírás és vegyszerállóság

Kiemelkedő strapabíróság

A telepített Blue Matrix vízmélység csökkentő platform

A 2022 őszén lezajlott projekt keretein belül a Virágfürdő Kaposvár élmény- wellness- és gyógyfürdő 25 m hosszú, 800 m3 térfogatú fedett úszómedencébe telepítettünk Blue Matrix vízmélység csökkentő platformot. Az egy sávszélességet lefedő platform a medence vízét sekélyebbre, 90 cm mélyre csökkenti a kiválasztott sávban, elősegítve a gyerekek úszásoktatását.

A platform önálló, legfeljebb 1,5 x 2,5 m-es egységekből áll össze, ezáltal pontosan illeszkedik az úszómedencéhez. Az úszni tanulók, valamint az úszók biztonságáért a platformot

  • korláttal, valamint
  • aláúszás gátlóval

  • is felszereltük a balesetek megelőzése érdekében. Az előzetes felmérés nyomán elkészült CAD tervet követve a vízmélység csökkentő platformot egy nap alatt telepítettük a karbantartás céljából leeresztett medencébe.

    A vízmélység csökkentő platform a telepítést követő hónapokban beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a medence üzemeltetőjétől az alábbi beszámolót kaptuk:

    “Eljött az ideje az első vízcserének, mióta a platform telepítésre került. Mindenki nagyon elégedett és nagyon jó véleménnyel van a szerkezetről és annak funkciójáról. Mint üzemeltető is azt tudom mondani, hogy az előre elgondolt aggályokhoz képest minimális negatívumot, de sokkal több pozitívumot tudnék felsorolni.”

Kapcsolódó termékek

Blue Matrix vízmélység csökkentő platformok

Kapcsolat

Akár konkrét árajánlatra, szervizre, alkatrészre vagy tanácsadásra van szüksége, szakmailag felkészült csapatunk várja érdeklődését.

Iratkozzon fel
szakmai hírlevelünkre!

Értesüljön újdonságainkról! Csatlakozzon uszodai és közületi medence gépészeti szakmai közösségünkhöz a hírlevelünkre történő feliratkozással!