Referencia

Vadász utcai Belvárosi Sportközpont

Szűkös hely és innovatív megoldások a Belvárosi Sportközpontban

A Szabadság tér közvetlen közelében, a Vadász utcában zöldmezős beruházással megvalósuló Belvárosi Sportközpont számos sportnak ad otthon. A komplexum, melynek kivitelezése 2020 végén fejeződött be, igazi építészeti kuriózum, hiszen a hely szűkössége ellenére is helyet kapott:

  • egy úszómedence, wellness részleg és öltözők a vizes blokkokhoz az alagsorban,
  • egy tanmedence az alagsor galériáján,
  • egy közösségi tér, előcsarnok és rendezvényterem a földszinten,
  • egy aerobik terem és öltözők az első emeleten,
  • egy tornaterem és erőfejlesztő galéria a második emeleten,
  • egy fitness terem és gépészeti helyiségek a harmadik emeleten.

Alkalmazott szűréstechnológia

Defender perlit szűrők

PH és klór mérés, szabályozás

GENIUS mérő-szabályozó automatikával

A terv érdekessége, hogy az épület mélysége majdnem megegyezik az uszoda hosszával, így a megfelelő gépészetnek helyet és a víz mozgatására megoldást találni igazi kihívás volt. Az épület a felszínen 5 emelet magas, a felszín alatt 5 emelet mélyen húzódik. A Defender perlit szűrők ezért kivitelezés közben kerültek bedaruzásra a -3. szintre, az épület további szintjeit ezután építették rá.

A Belvárosi Sportközpont metszeti terve
forrás: Építészfórum.hu

Medencetisztítás

HEXAGONE Peps 200 medencetisztító robottal

Vegyszeradagolás

Stenner perisztaltikus szivattyúkkal

Regeneratív szűréstechnológia Defender perlit szűrőkkel

Ebből adódóan a projekt csak jól átgondolt tervezéssel és folyamatos tervezői kooperációval valósulhatott meg. A Neptun Filter már a tervezési fázisban bekapcsolódott a folyamatba. A Defender perlit szűrők beszerzésére 2019 márciusában került sor és szeptemberben építették be őket.

A 4 medence vizének szűrését Defender perlit szűrők végzik, amely a hagyományos homokszűrőknél egy korszerűbb, környezetbarátabb, jelentősen kisebb hely- és vízigénnyel rendelkező technológia.
Defender Perlitszűrő

Korszerű vízkezelés Genius mérő-szabályozó automatikával

A vegyszertárolás egy központi tárolóhelyiségben történik, ahonnan Stenner perisztaltikus szivattyúk juttatják el az uszodai vegyszereket a medencékhez, amely nagyon precíz adagolást tesz lehetővé.

A pH- és klórszint mérését, illetve szabályozását saját fejlesztésű GENIUS mérő-szabályozó automatikánk biztosítja. A 4. generációs vezérlési programok előnye a nagyon pontos adagolás. Emellett a berendezés könnyen karbantartható, ezért tették le a voksukat a beruházók a GENIUS mellett.

GENIUS mérő-szabályozó automatikával a vízben folyamatosan mért szabad aktív klór koncentráció és pH érték alapján, a STENNER perisztaltikus vegyszeradagoló szivattyúk adagolják be a vízkezelő szereket. A mérési eljáráshoz használt mérő elektródák nagy pontosságúak, a szabad aktív klór mérő elektróda, önkalibráló, hosszú ideig képes pontos értéket mérni karbantartás nélkül. A pH elektróda kétcellás nagyon tartós üveg elektróda szabványos csatlakozó méretekkel. 4 szintű biztonsági rendszerrel, és heti statisztikával a beadagolt vegyszerek napi adagolási idejéről.

Genius vegyszeradagoló

Könnyen irányítható víz alatti robotporszívó tisztítja a medencéket

A medencék tisztításához a Belvárosi Sportközpontban a HEXAGONE Peps 200 medencetisztító robotot választották, amely ügyfeleink egyik kedvence modellje. Nagy népszerűsége könnyű irányíthatóságának köszönhető, hiszen akár bonyolult alakú medencék tisztításánál is olyan élményt ad, mintha egy távirányítós autót irányítanánk.

A medencék kialakításához ez a típus a leginkább illeszkedő Hexagone porszívó robot, gyors és alapos tisztítást tesz lehetővé, automata és kézi üzemmódban is.


A videóban láthatók az általunk a Vadász utcai Sportközpontba telepített uszodagépészeti berendezések, első sorban a Defender perlit szűrők.

Stenner perisztaltikus vegyszeradagoló szivattyúk

Defender® perlit szűrők

Hexagone medencetisztító robotok

Kapcsolat

Akár konkrét árajánlatra, szervizre, alkatrészre vagy tanácsadásra van szüksége, szakmailag felkészült csapatunk várja érdeklődését.

Iratkozzon fel
szakmai hírlevelünkre!

Értesüljön újdonságainkról! Csatlakozzon uszodai és közületi medence gépészeti szakmai közösségünkhöz a hírlevelünkre történő feliratkozással!