A HEXAGONE robotporszívók PEPS modelljei egyszerű kezelhetőségüknek és az intelligens vezérlésnek köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek. A PEPS modellek kezelése roppant egyszerű:

  • automata üzemmódban a METRONAV szoftver feltérképezi a medencét és szenzorai segítségével végzi el a tisztítást,
  • a kézi irányítás pedig annyira egyszerű, mintha egy távirányítós játék autót irányítanánk, így bármilyen alakú, elrendezésű medencéhez ideális.

Az új PEPS 300 modellel a tisztítás a szélesebb takarító fejnek köszönhetően még hatékonyabb és akár 50 méteres medencére is alkalmas, amihez a megnövelt 40 méteres kábelhossz is igazodik, vagy akár akkumulátoros kivitelben is elérhető.
A PEPS 300 azonban ötvözi a termékcsalád eddigi modelljeinek legfőbb előnyeit.

A pehelykönnyű, de tartós rozsdamentes acél szerkezetre épült robottal akár az 50 méteres medence is szinte játszva tisztítható, az érintőképernyő segítségével is irányítható és figyelhető a működése. Külön vízálló távirányító is a tartozéka.

Megbízhatóan működik mindennapos, akár naponta többszöri igénybevétel mellett is.

Kábelmentes irányítással 50 méteres medencébe is

A korábbi HEXAGONE medencetisztító robot modellek is már egy könnyített kábelt kaptak, mellyel az irányítás rendkívül felhasználó baráttá vált, azonban az új modellt még tovább fejlesztették. A PEPS 300 az első HEXAGONE robot, amely akkumulátoros kivitelben is elérhető, így már a könnyített kábelt sem húzza maga után. Ennek köszönhetően a kábel hossza már nem jelent korlátot a medence méreténél, akár nagyobb strand vagy fürdő medencéhez is tökéletesen használható. Az akkumulátoros kivitelnek semmilyen vezetékes összeköttetésre nincs szüksége, teljesen önállóan dolgozik.

A HEXAGONE PEPS 300 vízalatti porszívó robot nagyszerű megoldást kínál:

  • nagyobb, akár 50 méteres úszómedencék,
  • bonyolult alakú wellness medencék,
  • élménymedencék tisztítására.

 

A forradalmi Stiff Bristle kefe sörtéi

A forradalmi Stiff Bristle kefe sörtéi felaprózza és begyűjti az útjába kerülő koszt

 

Gyorsabb, hatékonyabb tisztítás a 60 cm széles tisztítófejnek köszönhetően

Míg a HEXAGONE PEPS 200 tisztítófeje 40 cm széles, a PEPS 300 modellnél a kefés takarítófej szélessége már 60 cm, ezáltal egyszerre nagyobb területről tudja begyűjteni a szennyeződéseket és így gyorsabban halad. Az úgynevezett Stiff Bristle kefe, amelyet a PEPS robotokba építenek forradalmi újítást hozott, mivel háromszor gyorsabban forog a meghajtó kerekeknél. A 23 mm-es sörtékkel ellátott kefe begyűjti és felaprózza az útjába kerülő koszt, algát. Mivel nem szivattyú, hanem nyitott propeller szívja fel a vizet a zsákba, ezért sekély akár 40 cm-es vízmélységű medencékben is alkalmazható.

HEXAGONE PEPS 300 műszaki adatai

Működési mód Padló
Tisztítási sebesség 10 m/perc
Szivattyú teljesítmény 37 m3/h
Szennyfogó kapacitás 2,2 kg
Szállítókocsi Prémium, rozsdamentes acél
Tisztítófej mérete 60 cm
Hőmérsékleti tartomány 6 - 38°C
Infraszenzor 1
Kábel hossza 40 m
Szűrés 75, 105, 205 vagy 1000 mikronos szűrőzsákkal

A hatékonyság kulcsa természetesen nemcsak a jól megtervezett kefe, hanem a robot intelligenciája is. A PEPS 300 METRONAV szoftverére hagyatkozva határozza meg pozícióját, térképezi fel a medencét, érzékeli, ha emelkedőn vagy lejtőn halad, illetve ha valamilyen akadály áll az útjában – legyen szó akár egy virtuális falról. Tanulási mechanizmusa és giroszkópos vezérlője által pedig rendkívül gyors tisztításra képes. Egy 15×10 méteres medence esetében a tisztítás csupán 25 percet vesz igénybe.

A PEPS 300 takarítófej szélessége 60 cm A PEPS 300 modellnél a kefés takarítófej szélessége már 60 cm

A könnyebb kábel és fejlett elektronika által könnyebb a szervizelés is

A PEPS modellek a termékcsalád korábbi tagjaihoz képest továbbfejlesztett elektronikával rendelkeznek, ezáltal a szervizelés is könnyebb. Minden HEXAGONE robotporszívó diagnosztikai programmal van ellátva, ami monitorozza a működést és jelez, ha meghibásodást tapasztal. A medencetisztító robotok moduláris felépítésüknek köszönhetően könnyen és gyorsan szervizelhetők. Négy fő részük (jobb és bal oldali meghajtó motor, szivattyú és vezérlés) külön-külön cserélhetők, így szervizeléskor sok értékes időt megspórolhatunk. Szervízmunkatársunknak a helyszínen csupán 2 órára van szüksége egy-egy modul cseréjéhez.

Mivel az egyes fő részek külön-külön cserélhetők a robot teljes szétszerelése nélkül – melyeket szervizautónkban készleten is tartunk – ezáltal a karbantartás során időt – és nem utolsó sorban – komoly költségeket spórolhatunk meg más hasonló kategóriájú robotokhoz képest.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy HEXAGONE medencetisztító robot helyszíni szervizelése munkatársunk által kb. 2 órát vesz igénybe.

A Neptun Filternél azért a HEXAGONE medencetisztító robotok mellett tettük le a voksunkat, mert

  • az ipari kivitelű robotok kategóriájában nagyon kedvező az ára,
  • a  robotok teljesen a feladatra szabhatók a sok opciós kiegészítő által és
  • teljes életciklusuk során ezek a robotok üzemeltethetők a leggazdaságosabban moduláris felépítésüknek köszönhetően.