Navidos mennyiségarányos fertőtlenítőszer adagolót telepítettünk 2022 júniusában egy rendezvényház gáztalanító berendezése elé. A rendszer első sorban ivóvíz fertőtlenítésre, másodsorban pedig ipari vegyszeradagolásra használatos. A megfelelő szer alkalmazásával képes olyan veszélyes, ám mégis szinte mindenhol megtalálható mikroorganizmusokat elpusztítani, mint a legionella.

Mi a Navidos mennyiségarányos vegyszeradagoló?

A Navidos mennyiségarányos vegyszeradagoló egy olyan berendezés, amely a vízóra jele alapján adagolja a fertőtlenítőszert a vízáramba. A vegyszer beadagolását perisztaltikus szivattyú biztosítja egy injektoron keresztül. A rendszer a mennyiségarányos vegyszer adagolást a csőátmérőtől függően, a vízórától érkező jel alapján 1-10-100 literenként adagolja az átáramlott vízhez. Az adagolási pontosság 0.1ml/m³. Az 1-10-100 literenkénti vegyszer adagolással biztosítható, hogy teljesen homogén legyen a vegyszer hosszirányú eloszlása a csőrendszerben – akár azt is mondhatnánk, hogy úgy utaznak a vegyszeradagok a vízben, mint a sűrű morze jelek.

A vízóra jele alapján adagolja a vegyszert a rendszer

A cső keresztmetszetét tekintve homogén eloszlás sokszor az egyenletes áramlás miatt nem alakul ki. Ha a cső több irányban elágazik a beadagolás után, akkor fontos egy statikus keverő elem beépítése is. Ezzel biztosítható a beadagolt szer keresztmetszet irányú eloszlása is. A cél az, hogy ne középen utazzon a vegyszer, hanem a teljes cső keresztmetszetnyi vízben elkeveredve. Így a hosszirányú adagok is összeérnek, megvalósul a homogén eloszlás.

Az adagolási pont után beépített statikus keverőelem

Az ivóvíz fertőtlenítő telepítése

A Navidost a vízakna fölé egy kültéri szekrénybe építettük be. A rendszer részét egy Stenner perisztaltikus vegyszeradagoló szivattyú, egy jelátalakító egység és egy hálózati csatlakozó képezi.

Navidos ivóvíz fertőtlenítő rendszer

A vízaknában a csőrendszer látható. A folyásiránynak megfelelően először a vízóra található, mellyel a rendszer az áthaladó víz mennyiségét méri. Ezután egy nyeregidommal kialakított beinjektálási pont helyezkedik el, ahol bejut a rendszerbe a fertőtlenítő anyag.

Vegyszer injektáló a csőrendszerbe építve

A fertőtlenítést a Dewasil szer biztosítja, amely tökéletesen alkalmazható hálózati víz folyamatos tisztítására. A klórmentes fertőtlenítőszer hatékony baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. A Dewasil környezetbarát, biológiailag teljesen lebomló anyag, előírás szerint alkalmazva az egészségre ártalmatlan és nem változtatja meg a víz pH-értékét. Nem okoz habzást, íz- és szagváltozást sem, és akár 95°C-os vízben is alkalmazható.

Navidos mennyiségarányos vegyszeradagoló rendszer a Neptun Filter kínálatában

Ha segítségre van szüksége a megfelelő mennyiségarányos vegyszeradagoló termék kiválasztásához, keresse bátran szakértőnket. Elérhető Navidos rendszereinket pedig megtekintheti webáruházunkban.