Csőjavítás uszodai gépházban

Fürdő és uszoda gépházak csőrendszerei esetén előfordulhatnak szivárgó, elöregedett, rosszul ragasztott és összeillesztett csövek, melyek cseréje nem csupán költséges, hanem az uszodatechnikában gyakran előforduló sűrű kialakítás miatt nehezen kivitelezhető. A víz hatására duzzadó szilikon tökéletes megoldást nyújt az ilyen helyzetekben is, bandázs szalaggal együtt alkalmazva pedig egy teljesen vízzáró réteg kialakítása is lehetséges.

Duzzadó szilikon és bandázs szalag tulajdonságai

A duzzadó szilikon bandázs szalaggal közösen alkalmazva bármilyen anyagú, hengeres formájú testen keletkezett lyukak, repedések, illesztési és ragasztási hibák javítására alkalmas megoldás. Akár vizes felületen és víz alatt is használhatók és ellenállnak az uszodai vízben előforduló vegyszereknek is.

Meghibásodás esetén a csőrendszer teljes átépítése, cseréje nélkül nyújtanak gyors és költséghatékony megoldást.

Miért ideális a szilikon repedések, lyukak tömítésére?

A poliuretán-bázisú, egykomponensű szigetelőanyag vízzel érintkezve duzzad, kitölti a hézagokat a felületek között, így csepegés mentesíti a rendszert. Alkalmas szigetelőanyagként épületszerkezetek vízszigeteléséhez, munkahézagokhoz, csőáttörésekhez és átvezetésekhez is.

Hogyan tartja stabilan a tömítést a bandázs szalag?

A bandázsból nyomás alatt legalább 6 réteg feltekerése szükséges. Megszilárdulás után ellenáll a víznek. Hőmérséklet ellenállása 125 °C, nyomás ellenállása pedig 20 bar, így használatával a megrepedt csövek uszodai gépházi környezetben is tartósan rögzíthetők.

Így zajlik a csőjavítási folyamat 4 egyszerű lépésben

1. lépés: Tisztítsuk meg a csövet a felületen megtapadt vízkőtől és zsíroktól, majd csiszolóvászonnal a tegyük a felület érdessé a szilikon jobb tapadása érdekében.

duzzadó szilikon felkenéseA duzzadó szilikon felkenése a megtisztított csőre

2. lépés: Kenjük fel a szilikont a megtisztított területre 5-10 mm vastagságban, majd igazítsuk- egyengessük el kesztyűben, ügyelve arra, hogy ne legyen buborékos az anyag.

Szilikon buborékmentesítéseA szilikon buborékmentesítése és elegyengetése

3. lépés: Mártsuk a bandázs szalagot vízbe 10 másodpercre.

szilikon bandázs szalag vízbe mártásaA bandázs szalag vízbe mártása

4. lépés: Tekerjük fel a bandázs szalagot a bekent felülethez képest 5-6 cm ráhagyással, legalább 6 rétegben, majd simítsuk el a felületen. Erre a műveletre 3-4 perc áll rendelkezésünkre, mielőtt a szalag elkezd kiszáradni és megkeményedni.

bandázs szalag feltekeréseA bandázs szalag feltekerése

A száradási idő maximum 30 perc, 24 órán belül pedig teljesen megszűnik a csepegés. A folyamatot érdemes végig gumikesztyűben végezni a termékek okozta bőrirritáció elkerülése érdekében.

kész, megszáradt bandázsA kész, megszáradt bandázs

Amennyiben Önnek is csöpög egy illesztés a csőrendszerében keressen fel minket bizalommal, vagy rendelje meg a termékeket webshopunkból.