A Malmsten márkát Tommy Malmsten versenyúszó alapította, aki saját bőrén tapasztalta meg az iparág kihívásait és termékek minőségének teljesítmény befolyásoló hatását. A vállalat 1974 óta fejleszt és gyárt professzionális uszodai felszereléseket, melyek a mai napig Svédországban készülnek. Céljuk, hogy a technológia segítségével váljanak piacvezető márkává. A legmagasabb minőségű eszközöket gyártják, melyek egyszerre alkalmasak versenysportra, esztétikusak és kiemelkedő ár-érték aránnyal rendelkeznek. A Malmsten világszerte ismert, széles termékpalettával rendelkezik, cikkünkben a legfontosabb termékcsaládokat mutatjuk be.

Termékeik között megtalálhatók:

Malmsten Competitor sávelválasztó kötél

Malmsten Competitor sávelválasztó kötél

Malmsten, a FINA hivatalos beszállítója

A Competitor sávelválasztó kötelet, amely a cég legismertebb terméke, már nyolc Olimpiai játékon és a legtöbb FINA világbajnokságon használták. A vállalat 2009 óta a FINA, és 2019 óta a LEN nemzetközi versenyek hivatalos beszállítója, illetve a Magyar Úszó Szövetség kiemelt partnere.

Hivatalos FINA és LEN versenypálya sávelválasztó kötelek

Tévhit, hogy versenypálya sávelválasztó kötelek egyetlen funkciója a medence pályáinak felosztása. Fontos, hogy verseny közben a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a versenyzőknek, ezzel is hozzájárulva a rekordok megdöntéséhez. Ehhez elengedhetetlen, hogy az egyik úszó által keltett hullámok ne zavarják a többi úszót, így minden résztvevő számára igazságos legyen a verseny függetlenül attól, hogy ki melyik pályán úszik.

Ebből következik, hogy a tartósság mellett a hullámtörés mértéke is kiemelt szempont a versenypályás sávelválasztó kötelek választásánál. A hivatalos versenypályák kialakításának szigorú szabványoknak kell megfelelnie, beleértve az optimális hullámcsökkentés elérését is.

Malmsten Pro korong

Malmsten Pro korong

Hullámzást csökkentő PRO Technology

A Malmsten versenypálya sávelválasztó kötél Pro korongjai úgy vannak kialakítva, hogy egymástól függetlenül forogjanak, így lebontva a vonalon belüli hullámenergiát. A korongok optimálisan helyezkednek el a vízben és megfelelően kontrollálják az áramlást. A tökéletes sűrűség elérése érdekében a korongok súlyát úgy tervezték, hogy a leghatékonyabban szabályozza a hullámokat. A Malmsten sávelválasztók nem csupán a bajnokságok, hanem a napi edzések és egyéb medencei aktivitás során is a preferált választás.

Gold és Gold PRO® versenypálya sávelválasztó kötél

A Malmsten Gold Pro® sávelválasztó kötél számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik és a FINA szabályainak is maximálisan megfelel. A sávelválasztó kötél több mint 90%-kal csökkenti a víz turbulenciáját és a hullámenergiát. Továbbá feszítőrugóval van ellátva, ami lehetővé teszi a nagy, pontszerű terhelések felvételét. A Gold Pro® versenypálya elválasztó kötelek puhább, rugalmas anyagból készülnek, így megelőzhető az esetleges repedések kialakulása. Ezen túl a kötél korongjait:

  • legmagasabb színtartósság,
  • legjobb UV ellenállás és
  • környezetbarát, újrahasznosítható szerkezet jellemzi.

Competitor sávelválasztó kötélzet

Tulajdonságok Gold PRO®  Competitor
Hullámenergia csillapítás 90% felett 74,50 %
Súly 96 kg (50 m)49 kg (25 m) 96 kg (50 m)49 kg (25 m)
Átmérő 150 mm 100 mm
Anyag legújabb ipari felhasználású polietilén a legmagasabb színtartóssággal
Drót 4 mm rugalmas, rozsdamentes acél 4 mm rugalmas, rozsdamentes acél
Színek hivatalos FINA színek, piros, sárga, zöld és kék hivatalos FINA színek, fehér, piros, sárga, zöld, kék, fekete, narancs és lila
Szabvány FINA FR.2.6.1 & FR 3.8

Malmsten kötéltároló

Malmsten kötéltároló

Sávelválasztó kötél kiegészítők

A sávelválasztó kötélhez tartozó kiegészítő termékek között megtalálhatók kötéltárolók, vezetősín és kötélponyva egyaránt. Többféle kialakítású kötéltároló és ponyva található a kínálatban, melyek megfelelően tárolják és védik a sávelválasztó köteleket. A vezetősín a sávelválasztó kötelek ki- és behúzásának megkönnyítése mellett, segít azok helyes karbantartásában is.

Minden, ami egy világszínvonalú versenyhez kell

Malmsten Pro rajtkő

Malmsten Pro rajtkő

Rajtkövek

A Malmsten rajtkövek Pro és Classic modellben érhetők el, melyeket az egész világon használnak. Az úszók mellett az oktatók is megbecsülik, mivel kiváló stabilitást biztosítanak és használatuk rendkívül praktikus. A Malmsten Pro indítóblokk kiváló csúszásgátló felületet kínál, és oldalról is hozzáférhető. A Classic a hagyományos modell, amely egy keskeny medence széléhez illik. Mindkét rajtkő megfelel az európai követelményeknek és Track Start-hoz is alkalmasak.

PRO Classic
Anyag Rozsdamentes acél 316L- korrózióvédő festékkel
Magasság 400 mm,350 mm és 300 mm-es alternatív magassággal is rendelhető
Állófelület mérete 500 x 700 mm
Színek kék (standard, RAL 5017) téglavörös, sárga, zöld, lila, szürke és fekete kék (standard, RAL 5017) téglavörös, sárga, zöld, lila, szürke és feketeegyedi színben is rendelhető

Időmérő eszközök

Malmsten stopperóra

Malmsten stopperóra

Stopperórák

A Malmsten stopperórák kiváló minőségű kijelzővel, víz és ütésálló külső burkolattal rendelkeznek. Egyaránt alkalmasak edzőknek, edzőtáborokban és professzionális használatra. Kifejezetten intervallumos edzésekhez megfelelő elektromos iramórák is több változatban elérhetők.

Malmsten Microbus digitális óra

Malmsten Microbus digitális óra

Microbus idő- és eredményjelző eszközök

A Microbus idő- és eredményjelző eszközök széles választékban kaphatók. Az egyes modellek eltérő méretekben és különböző funkciókkal kiegészítve érhetők el, mint például automatikus visszaállás, beépített időkorlát vagy akár duda. Az eredménytáblák nem csupán vízilabda, de más sportágak eredményeinek megjelenítésére is alkalmasak és tartozékokkal tovább bővíthetők.

Hivatalos FINA és LEN vízilabda felszerelés

FINA által is használt, lebegő vízilabda kapu

FINA által is használt, lebegő vízilabda kapu

Vízilabda kapu

A FINA által is alkalmazott modell a világ legjobb és leggyakrabban alkalmazott professzionális vízilabda kapuja. A szabadon lebegő kapu megbízható vázszerkezettel rendelkezik és kiválóan alkalmas versenyekre (U20, U18, U16) és edzésekre egyaránt. A kapu erős alumínium profilokkal, fehérre porfestett és lebegő fehér vázzal van ellátva, illetve a támaszték szélessége stabil és jól lebegő kaput biztosít. A modell kialakítása 2019-ben megváltozott, a hátsó stabilizáló rudat áthelyezték a visszapattanás minimalizálása, és ezzel együtt a gólbírók munkájának megkönnyítése érdekében.

A vízilabda kapu főbb jellemzői közé tartozik, hogy:

  • Gyárilag összeszerelt, szinte használatra kész állapotban érkezik
  • Összecsukható a könnyebb tárolás és szállítás érdekében
  • Lehetőség van a vízszint beállítására
  • Görgőkkel van felszerelve a könnyebb szállítás és kezelés érdekében.
Anyag Alumínium
Méretek 3000 x 900 x 1586 mm
Keretméretek 80 x 40 mm
Színek fehér keret, kék háló

A hivatalos, FINA által is alkalmazott modelleken kívül számos további vízilabda kapu is elérhető, illetve a kapukhoz kiegészítők széles választéka is társul.

Pályarendszer

Malmsten pályavonal

Malmsten pályavonal

Pályavonal

A játéktér jellemzően a medencében összpontosul, amit 2 mezővonal keretez, amelyek a pályaterületeket jelzik. A terepi vonalakat a medence falába rögzítik, és méretre készítik, hogy megfelelően illeszkedjenek a medence méretéhez. A pálya vonalak 100mm/4″-es Classic anyagból készülnek felcsévélő orsóval és feszítő rugóval felszerelve. A Malmsten vízilabda pályát határoló köteleit olimpiai játékokon, világ- és Európa-bajnokságokon egyaránt használják.

Malmsten kapu-rögzítő kötélrendszer

Malmsten kapu-rögzítő kötélrendszer

Kapu-rögzítő kötélrendszer

A kapu rögzítő kötél rendszert, azaz a gólvonalakat minden esetben a medence méretéhez tervezik és annak falába rögzítik. A játéktér középpontjában a terepi vonalak mellett a gólvonalak is megtalálhatók, melyek 100 mm/4″-os anyagból készülnek, felcsévélő orsóval és feszítő rugóval. Nyolc gólvonal használata esetén négy piros és négy fehér re-entry jelzést szükséges alkalmazni.

Malmsten felfújható reklámhordozó

Malmsten felfújható reklámhordozó

Felfújható reklámhordozó

A felfújható reklámhordozó tökéletes különböző vizes rendezvényekhez, mint például vízilabda, nyíltvízi, búvárkodás vagy szinkronúszó versenyek. A felfújható szerkezet szabadon lebeg a vízen, célja pedig a reklámozási lehetőség növelése a tévében és közvetlenül a közönség számára egyaránt. A reklámhordozó erős, műanyaggal kezelt lángmentes trevira anyagból készült, a választott molinókat pedig tépőzáras előlappal lehet rá felhelyezni.

Malmsten vízilabda kezdőgyűrűMalmsten vízilabda kezdőgyűrű

Kezdő gyűrű

A féltáv vonalon lévő labda akkor kerül játékba, mikor a kezdőgyűrű a víz alá merül, így biztosítva minden esetben a igazságos és pontos indítást. A gyűrű EVA habból, nagy sűrűségű műanyagból és rozsdamentes acélból készül, így női és férfi méretű labdák megtartására egyaránt alkalmas. A gyűrű könnyen telepíthető és kioldásához mindössze két víz alatti és egy fedélzeti horgony szükséges.

Malmsten eredményjelző tábla

Malmsten eredményjelző tábla

Eredményjelző táblák

Az eredményjelző táblák a mérkőzés idejét, az eredményeket, a szünetidőt és a kizárási időt egyaránt mutatják. Emellett a csapathibákat és szabálytalanságokat is feltüntetik a kijelzőn. A táblák strapabíróak, ellenállnak a labdák okozta sérüléseknek, illetve több tartozék is csatlakoztatható hozzájuk.

Színjelöléssel ellátott bírói kifutó

Színjelöléssel ellátott bírói kifutó

Bírói kifutók

A Malmsten bírói kifutója a LEN és a FINA hivatalos terméke. A kifutó könnyen fel- és leszerelhető, rugalmas rendszer, melynek hossza megegyezik a vízilabda játéktér hosszával. A bajnokságoknál a játéktér mindkét oldalán szükséges egy-egy színjelöléssel ellátott kifutó, melyek cseréléséhez mindössze egy kiegészítőre van szükség.

Úszásoktatás, vízi torna kellékek és egyéb uszodai kiegészítők

Malmsten medence játék

Malmsten medence játék

Medencejátékok

A versenyek és a vízisport mellet a Malmsten az uszodai élmények fokozására is kínál termékeket. A medence játékokat úgy tervezték, hogy strapabíróak legyenek és a medencét a legjobb játszótérré varázsolják.

Malmsten ívelt uszodarács

Malmsten ívelt uszodarács

Uszodarácsok

A Malmsten uszodarácsok erős, sima és alacsony érdességű felületek, melyek gyorsan vezetik el a medencéből kiáramló vizet. Langyos vízzel, enyhe mosószerrel vagy vízkőoldóval könnyen tisztíthatók, kezelhetők.

Malmsten szappantartó

Malmsten szappantartó

Tárolók és bútorok

A tárolók is meghatározó elemei egy uszodának, legyen szó polcokról, törölköző tárolásról vagy egyebekről. A Malmsten termékek erős, tartós és könnyen tisztítható felülettel rendelkeznek, így biztosítva a megfelelő minőséget.

A Malmsten termékek gyártói támogatással rendelkező viszonteladója Magyarországon a Neptun Filter Kft.

A Malmsten uszodai és vízisport termékeit megtalálja webáruházunkban. Rendeljen online vagy keressen minket, telefonon, e-mailben és személyesen is szívesen adunk tanácsot és segítünk a legmegfelelőbb termék kiválasztásában.